Bo + Mr. Nobody

De Vlaamse, en met uitbreiding Belgische, filmindustrie heeft de laatste jaren steeds meer en meer van mijn respect verdient. Waar jaren geleden De Zaak Alzheimer nog al enigste referentie voor de Vlaamse film gold, zijn er de laatste jaren steeds meer films uitgekomen waar we als klein land trots op mogen zijn.

Gaande van de iets aparte films zoals Steve+Sky en Ex-Drummer, tot de prijswinnende successen Ben X en De Helaasheid der dingen. Met de broers Dardenne, Eric Van Looy, Fien Troch en Jaco Van Dormael mag Belgie bovendien enkele klasseregisseurs onder zijn inwoners rekenen.

En ook de toekomst ziet er positief uit. Met Bo en Mr. Nobody heb je meteen 2 redenen om nog eens naar de cinema te gaan (ook al betaal je blauw).

1. Mr. Nobody

Geen volledig Belgische productie, maar wel een Belgische regisseur : Jaco Van Dormael. Zijn eerste film in 13 jaar, na zijn succes Le Huitième jour.

2092. De 120-jarige Nemo Nobody is de oudste man op aarde en de laatste sterfelijke persoon in een wereld waar iedereen eeuwig leeft. De enige vraag die hem achtervolgt, is of hij het juiste leven heeft geleid, de juiste vrouw heeft bemind. De film volgt Nemo tijdens al zijn avonturen, of ze nu droom of werkelijkheid zijn…

2. Bo

Een film van eigen bodem. Naar de bestseller Het Engelenhuis van Vlaams jeugdauteur Dirk Bracke. De regie werd onder handen genomen door Hans Herbots (Windkracht 10: Koksijde Rescue).

Deborah is een zestienjarig meisje dat een stapje in de wereld wil zetten. Haar vriendin neemt haar mee op sleeptouw door de wereld van escorte met als doel vlug geld te verdienen. Eerst is Bo wat onwennig maar ze draait al snel mee in een verhaal waar ze geen controle meer over heeft.

2 Responses to “Bo + Mr. Nobody”


  1. 1 Nostra juni 30, 2010 om 2:13 pm

    Mr.Nobody is echt geniaal, ga ‘m zeer binnenkort nog een keer zien. Zeer indrukwekkend!

  2. 2 acwvisie september 11, 2010 om 3:55 pm

    Geef mij toch ook maar Mr. Nobody. Een van de meest onderschatte films van het voorbije jaar. Bo mag er ook best wezen, maar zal toch geen klassieker worden, vrees ik. Lees over die laatste film meer op http://acwvisie.wordpress.com/2010/02/05/bo/. Mag ik nog een geniale film aan jouw lijstje toevoegen? Adem van Hans Van Nuffel. Een film die je naar de keel grijpt. Lees meer op http://acwvisie.wordpress.com/2010/09/08/film-adem/


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: