Google koopt AdMob

(Onderstaande blog heb ik geschreven als opdracht voor school. Mijn andere blogposts, en die van mijn medestudenten zijn ook te bewonderen op http://actua3cm.wordpress.com)

Google heeft zopas aangekondigt dat ze het mobiele advertentienetwerk AdMob heeft overgekocht. Hiervoor betalen ze 750 miljoen dollar in aandelen. Het is meteen de 3de grote overname voor Google, dat al eerder DoubleClick en Youtube voor respectievelijk 3,1 miljard dollar en 1,65 miljard dollar overkocht.

Op deze manier hoopt Google een grote speler te woorden op het vlak van mobile advertising. Een sector die, dankzij de komst van telefoons zoals de Iphone, in de toekomst veel mogelijkheden zal bieden. De Vice President Product Management van Google, Susan Wojcicki zegt :

“Mobile advertising has enormous potential as a marketing medium and while this industry is still in the early stages of development, AdMob has already made exceptional progress in a very short time”

Analisten verwachten dat Google de technologie, de klantgegevens en de uitgevers van Admob gaat integreren in hun eigen advertentienetwerk AdSense, dat 2 jaar geleden zelf een mobiele component lanceerde.

Volgens de zoekmachinegigant is de overname positief voor zowel uitgevers van mobiele websites en applicaties, als voor de adverteerders. De deal zal leiden tot betere en meer relevante advertenties, die bovendien een groter bereik hebben.

0 Responses to “Google koopt AdMob”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: