Categorieën
Uncategorized

World Press

De winnaars van de 52e World Press Photo zijn bekend. De grote prijs gaat dit jaar naar fotojournalist Anthony Suau met zijn foto van een gewapende agent die een verlaten huis in Cleveland doorzoekt. De jury gaf de volgende uitleg bij hun keuze :

The strength of the picture is in its opposites. It’s a double entendre. It looks like a classic conflict photograph, but it is simply the eviction of people from a house following foreclosure. Now war in its classic sense is coming into people’s houses because they can’t pay their mortgages

Persoonlijk denk ik dat er andere en betere foto’s zijn die de prestigieuze prijs verdienen. Want ik krijg niet meteen het gevoel wat de jury kreeg bij deze foto , daarom moet de foto ook in ruimere context worden gezien. En moet hij in zijn geheel bekeken worden , met de rest van de fotoreeks waar hij in thuis hoort. Als je de achterliggende betekenis van de foto weet begrijp je wel sneller waarom deze foto gewonnen heeft , maar ik verwacht van een krachtige foto dat het meteen duidelijk waarom het gaat.

Bekijk daarom zeker eens de rest van de winnaars in het archief van dit jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s